İlayda Bilişim

Filtrele

Fiyat
to
Üretici firma
3
2
1
1
1
Arama
Kullanılabilirlik
9
0
İndirim
0
0
0
0
0
Puanlama
0
0
0
0
Tüm Kategoriler
Hızlı Linkler


Laboratuvar Malzemeleri ve Cihazları konusunda bilgi almak için hemen bizi arayın.

Ürün Filtreleme

Fiyat Aralığı
to
Marka
3
2
1
1
1
ÜRÜN KATEGORİSİ
1
9
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Ürün Karşılaştır (0)

Hanna HI 981036 Et pH Metresi

8.920,75TL Kdv Hariç: 7.433,96TL

Etin pH testini basitleştirmek için tasarlanan Hanna HI 981036 Et pH Test Cihazı, et işleme tesisler..

Desikatör Kabini 50 Litre (Yerli Üretim)

0,00TL Kdv Hariç: 0,00TL

Firmamız satışını yaptığı desikatör kabinleri çeşitli boyutlarda ve modellerde mevcuttur.Tahmini Tes..

WTW Profiline pH 3310 Portatif pH Metre Set 5 Sentix Sp Elektrodu İle Gıda Uygulamaları İçin

WTW ProfiLine pH 3310 Portatif pH Metre SET 5 SenTix® SP Elektrodu ile Gıda Uygulamaları için Tam ot..

Ebro Fom 330 | Kızartma Yağ Ölçüm Cihazı (polar Madde Test Cihazı)

25.647,16TL Kdv Hariç: 21.372,64TL

Kızartma yağı birden fazla kullanıldığı için içerisinde yer alan toplam polar madde (TPM) mikta..

Ebro SSX 210 Tuzluluk Ölçer Gıdalar İçin

24.086,03TL Kdv Hariç: 20.071,69TL

SSX 210 tuz ölçer, et, söğüş, peynir, salata vb. sıvı ve yarı sıvı gıdalardaki tuz içeriğini ölçmek ..

Mettler Toledo Densito Portatif Yoğunluk Ölçer

151.474,38TL Kdv Hariç: 126.228,65TL

Elinize rahatça oturacak şekilde tasarlanmış olan hafif Densito, laboratuvarda veya hareket hâlinde ..

EBRO TDC 150 Saplama Tip Termometre

3.345,28TL Kdv Hariç: 2.787,74TL

Et, balık, meyve, unlu mamülleri, pasta v.b. ürünlerin sıcaklık kontrolü için kullanılır.Ekonomik sa..

Ebro TTX 110 Saplama Tip Termometre -50 °C... +350 °C

4.906,41TL Kdv Hariç: 4.088,68TL

Gıda sanayi, Soğuk hava odaları, Kasap ve mezbahalar, Gıda laboratuarları ve Gıda kontrolleri olmak ..

WTW Profiline pH 3110 Portatif pH Metre Set 5 Sentix Sp Elektrot İle Gıda Uygulamaları İçin

WTW PH 3110; Gıda uygulamaları için SenTix® SP Elektrot ile pH ölçümlerinde kullanılır. Basit, sağla..

Gösterilen: 1 ile 9 arası, toplam: 9 (1 Sayfa)

Gıda Laboratuvarları başta olmak üzere üretim tesislerinde kullanılan sarf malzemeler ve cihazlar konusunda ürün satışı yapmaktayız.

Besinlerden gerekli vitamin, mineral desteğini almak için çok fazla işlemden geçmemesi gerekir. Aynı zamanda ithalat sonucu ülkemize gelen ürünlerde uzun süre dayanıklı kalması için fazla kimyasal ürünler kullanılabilmektedir. Bu durum insan sağlığını tehlikeye atmaktadır. Yararlı olarak bildiğimiz besinler daha çok zarar vermeye başlar. Genellikle satış yapılmadan hemen önce hızlı bir şekilde gıda analiz testleri yapılmalıdır. Bu testler çoğunlukla laboratuvar ortamlarında yapılır.

Bireylerin sağlığı için oldukça gerekli işlemlerdir ve sağlık sektörünün ayakta kalmasını sağlar. İşlenmiş ya da fazla kimyasal madde kullanarak elde edilmiş gıda ürünleri Bakanlık tarafından tespit edilip satışının durdurulması gerekir. Aynı zamanda birçok firma tarafından da gıda analiz cihazları ile test yapıldıktan sonra ürünleri satışa sunulmalıdır. Böylece insan sağlığı tehlikeye atılmamış olur. Gıdaların son kullanma tarihleri kısa olabileceği için bu test aşaması hızlı bir şekilde yapılması gerekir. Böylece gıdalar bozulmadan kullanıcılara ulaşmalıdır. Testler ise gıda analiz cihazları ile yapılmaktadır. Taşıma kolaylığı bulunan, hızlı bir şekilde sonuç veren gıda analiz cihazları bulunmaktadır.

Gıda Analiz Yöntemleri Nelerdir?

Gıda analiz yöntemleri gün geçtikçe gelişmektedir. Birçok yöntem benzer olsa da farklılık gerektiren durumlar için özgün gıda analiz cihazları üretilmektedir. Amaç hızlı bir şekilde gıdaları analiz edip satışa sunmaktır. Bu yüzden mümkün olduğunca gıda analizleri hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Herhangi bir sorun saptanan gıdalar satışa çıkarılmamaktadır. Satışta olan ürünler test yapılıp olumsuz sonuç alındığında genellikle toplatılmaktadır. Bu yüzden firmaların gıda analiz yöntemlerini kullanarak test yaptırıp uygun şartlar sağlandığında ürünler satışa çıkarılmalıdır.

Gıda analizleri genellikle laboratuvar ortamlarında yapılmaktadır. Gıdalardan örnek alınmakta sonrasında bu gıdaların içerikleri incelenmektedir. Bu inceleme için gıda analiz yöntemleri kullanılmaktadır. Laboratuvarlar uluslararası, TSE ISO/IEC 17025 Test ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar standartlarına uygun olarak yapılmaktadır.

Gıda analiz yöntemleri farklı türlere ayrılmaktadır. Bunlar: Kimyasal analizler, fiziksel analizler, GDO analizleri, tür analizleri, mikrobiyoloji analizleri, mikotoksin analizleri, ambalaj analizleri, biyotoksin analizleridir. Farklı amaçlar için analiz yöntemleri kullanılmaktadır ve onlara uygun olarak gıda analiz cihazları kullanılmaktadır. Bu yöntemler gıdaların kalitesini ölçmek amacıyla kullanılmaktadır. Bu yöntemleri uygulayan kişiler uzman olmalı ve laboratuvar ortamlarını aktif olarak kullanmalıdır.

Gıda Analiz Yöntemlerinde Kullanılan Cihazlar Nelerdir?

Farklı amaçlarla gıda analizleri yapılmaktadır. Bazı gıdalar hemen test edilmelidir. Yöntemlere uygun cihaz kullanmak gerekir. Gıda analiz cihazları şunlardır :

Çalkalayıcılar, İletkenlik Ölçerler, İyon Metreler, İnkübatörler, Basınç ve vakum ölçerler, Banyolar ve sirkülatörler, Fermönterler, Blenderlar, Değirmenler, Cam malzeme yıkama sistemleri, Blok ısıtıcılar, Kükürt analiz cihazları, Ph metre, Tuzluluk ölçerler, Su arıtma sistemleri, Sterilizatörler, Teraziler, PCR, Santrifüjler, Sıcaklık kontrollü soğutma ve ısıtma cihazları, Kül fırını, Etüv

Ayrıca yeni çıkan ve laboratuvarlarda kullanılan birçok cihaz bulunmaktadır. İhtiyaca uygun olarak farklı cihazlar da üretilmektedir. Böylece gıda analizleri kolay ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır.

Google Ping