İlayda Bilişim

Filtrele

Fiyat
to
Arama
Kullanılabilirlik
1
0
İndirim
0
0
0
0
0
Puanlama
0
0
0
0
Tüm Kategoriler
Hızlı Linkler


Laboratuvar Malzemeleri ve Cihazları konusunda bilgi almak için hemen bizi arayın.

Ürün Filtreleme

Fiyat Aralığı
to
1
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Ürün Karşılaştır (0)

Toprak ve Bitki Öğütme Değirmeni

Numune hazırlama türü, yapılacak analizdeki gereksinimlere bağlıdır. Bu nedenle, söz konus..

Gösterilen: 1 ile 1 arası, toplam: 1 (1 Sayfa)

Toprak Analiz Cihazları Nelerdir ?

İnsanlar ve canlılar için gerekli besin kaynaklarının temeli topraktır. Toprak hem canlıların yaşam alanıdır hem de besin kaynağını oluşturan yapıdır. Toprağın kalitesi, gübre çeşitliliğini tespit etmek günümüzde oldukça kolaydır.

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte analiz sistemleri de oldukça kullanışlı ve hızlı sonuç vermektedir. Aynı zamanda ilerleyen dönemlerde toprakla ilgili herhangi bir sorun olduğunda ölçüm yapılarak sorun tespit edilir. Bu tespitler için genellikle pil ile çalışan toprak analiz cihazları kullanılmaktadır. Bu tarz taşınabilir toprak analiz cihazları kaliteli ise laboratuvar malzemeleri ile yapılan analiz sonuçları arasında bağlantı görülür. Bu bağlantılar da aslında teknolojinin gelişimi ile hızlı toprak kalitesini ölçmenin mümkün olduğunu göstermektedir. Sonuçların doğru ve hızlı alınması üretim açısında da oldukça önemlidir. Gübre olan bölgelerde ekim yapılması hızlanır ve maksimum verim alınır. Ekim yapılacak alanda verimsiz topraklar mevcutsa manuel olarak gübre desteği yapılabilir ve alan kullanışlı hale getirilebilir.

Toprak Analizi Nasıl Yapılır?

Analiz cihazları elle kolay taşınabilir olduğundan rahatlıkla kullanılabilir. Çalışma yapılacak alana rahatlıkla götürülebilir. Topraktaki gübre analizi yapılmasını sağlayan cihazlar sayesinde hızlı sonuçlar elde edilebilir. Aynı zamanda küçük toprak analiz cihazı ile aynı toprak parçasını laboratuvarda inceleyerek sonuçlar karşılaştırılabilir. Böylece doğru sonuçlar alınıp alınmadığı karşılaştırılabilir.

Toprak Analizi için Toprak Örneği Nasıl Alınır?

Toprak analizi yapmak için genellikle yüzeyden toprak alınmaktadır. Ancak ekim yapılacak alan daha derin olduğu için yaklaşık 1 metre sonrasından toprak alınıp analiz gerçekleştirilmelidir. Bir miktar toprak alınması yani 150 gram civarında toprak alınması analiz için yeterli gelmeyebilir. Gübre ve toprağın kalitesini belirlemek için daha fazla toprak alınmalıdır. Toprak yaklaşık olarak bir metre derinlikte ve en az bir kg civarında alınmalı ve analiz yapılmalıdır. Toprak analizini yapan bilim dalı ise Agroloji’dir. Toprak bilimi, Agroloji’dir. Toprağın yapısını inceler.

Toprak Analizi Hangi Aylarda Yapılır?

Toprak numunesi alarak analiz yapılır. Genellikle analiz yapılacak toprağın derinden alınması gerekir. Toprak numunesi fazla alınarak analizin doğru ve net olarak çıkması sağlanır. Toprak numunesi yapılacak çalışmadan önce yaklaşık olarak 2-3 ay öncesinde alınmalıdır. Genellikle her mevsimde toprak analizi yapılmaktadır. Sadece don ve çok soğuk zamanlarda toprak numunesi alınmaz. Ayrıca çok yağmurlu ve çamurlu toprak yapısında numune alınmaz.

Neden Toprak Analizi Yaptırılmalıdır?

Toprağın kalitesini, gübre yoğunluğunu belirlemek için toprak analizi yapılmaktadır. Toprak analizi aynı zamanda bilimsel bir çalışmadır. Ekim yapılacak alanın gübre sayısını kontrol etmeye yarar. Toprakta yetişen bitki, sebze ya da meyvelerin yetiştiği toprakları, gübrelerinin kalitesini ölçmeye yarayan analizlerdir. Daha detaylı ve doğru sonuçlar elde etmek için genellikle laboratuvarlarda testler yapılmaktadır. Toprağın verimliliğini ve devamlılığın toprak analizleri sayesinde tespit edilir. Analizlerin yapılması çok fazla ve gereksiz gübre kullanılmasının önüne geçer ve toprağın genel yapısını korur.

Google Ping